vineri, 5 februarie 2016

Avem grijă de sănătatea dinților tăi!



Numeroase studii științifice arată că se poate face o corelare între o igienă orală corespunzătoare și scăderea riscului de naștere prematură în cazul femeilor însărcinate sau de reducere a riscului de boli ale creierului în special în rândul vârstnicilor. În schimb, igiena orală deficitară poate duce la creșterea riscului de boli cardiovasculare, de boli pulmonare și respiratorii, de diabet, de pierdere a dinților provocată de parodontită, precum și la o stare de disconfort având drept cauză halena.

Iată ce trebuie să faci pentru a-ți menține dinții sănătoși:
• Periază-ți corect dinții – Sunt suficiente 2-3 minute de periaj de două ori pe zi. Este important ca după periaj să folosești apa de gură și de asemenea să înlocuiești periuța de dinți după 3-4 luni de utilizare.
• Renunță la fumat – Fumatul este un factor de risc pentru multe afecțiuni. Printre consecințele dăunătoare ale fumatului sunt îngălbenirea dinților și reducerea cantității de salivă și de oxigen la nivel celular. Acestea duc la un aspect neplăcut dar și la îngreunarea vindecării gingiei facilitând depunerea plăcii bacteriene precum și progresia bolii parodontale.
• Redu consumul de băuturi carbogazoase – Acestea conțin acizi și coloranții artificiali care atacă smalțul determinând demineralizarea și colorarea dintelui, favorizând apariția sensibilității dentare.
• Alege un regim de viață echilibrat și sănătos – consumă cât mai multe fructe, legume crude, lactate, pește, brânzeturi. Acestea sunt câteva dintre alimentele care ajută la menținerea sănătății dentare. Consumul zahărului și al alimentelelor care colorează sau slăbesc smalțul dentar ar trebui redus.
• Vizitează periodic medicul stomatolog – Două vizite anual pentru controlul de specialitate și igienizare profesională reprezintă garanția unei danturi sănătoase. Ar trebui să te prezinți la medic ori de câte ori observi modificări de culoare ale dinților, sensibilitate a gingiilor, sângerări în urma perlajului.

#informare #pacienti #sanatate #dentara http://www.implant-consult.ro/pacienti.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu